Cat de des trebuie sa te prezinti la medicul dentist

Cat de des trebuie sa te prezinti la medicul dentist pentru o igienizare profesională a danturii?

Frecvență cu care ar trebui să beneficiați de o igienizare profesională a danturii depinde de starea de sănătate a gingiilor dumneavoastră. Persoanelor care prezintă o stare de sănătate bună a gingiilor le este recomandată una/două igienizări profesionale pe an, depinzând de rata de depunere a petelor și a tartrului dentar. Persoanelor care prezintă o stare de suferință la nivelul gingiilor le este recomandat să se prezinte la cabinetul stomatologic cu o frecvență mai mare, stabilită de către medicul dentist în urma analizei atente a cavității orale. Ce este detartrajul și periajul profesional? La o ședință de detartraj și periaj profesional, medicul stomatolog va curăța cu atenție toate depozitele alimentare și petele de pe dinți, va îndepărta depozitele de tartru ce s-au format pe dinți și va lustrui dinții cu ajutorul unor instrumente speciale. Ce folosesc medicii dentiști pentru a vă curața dinții? Pentru a realiza procedura de curățare profesională a dinților, medicii dentiști folosesc într-o primă etapă un aparat pentru detartraj ce funcționează pe bază de ultrasunete și apă pentru a disloca și îndepărta placa bacteriană și depozitele de tartru de pe suprafața dinților și a gingiilor. Cu un instrument special din metal se curță și tartrul subgingival și se netezesc suprafețele dentare. Apoi, în final, procedura se încheie cu un periaj profesional. Cât costă o igienizare profesională realizată în cabinetul stomatologic? O sedință de igienizare profesională în cabinetul stomatologic poate varia între 200 – 300 lei. În perioada 1 iunie – 1 septembrie, la cabinetul stomatologic Net Dental beneficiați de o reducere de 50% la pachetul complet de profilaxie, prețul fiind de 100 lei. 6 beneficii aduse de igienizarea profesională realizată în cabinetul de medicină dentară:

1.PREVENIREA CARIILOR DENARE

Filmul albicios ce se adună pe dinții dumneavoastră se numește placă bacteriană și este principala cauză care duce la apariția cariilor dentare. Acest strat acid “mănâncă” din smalțul dentar, și dacă este lăsat nesupravegheat poate duce la apariția cariilor dentare. Placa bacteriană poate fi îndepărtată printr-un periaj corect realizat, prin folosirea aței dentare și în urma unei igienizări profesionale a dinților realizată de către medicul stomatolog.

2.PREVENIREA PIERDERII DINȚILOR

Îmbolnăvirea gingiei, care este declanșată de acumularea de placă bacteriană, este principala cauza a pierderii dinților în rândul populației adulte. Pe măsură ce inflamația gingivală avansează, placa bacteriană se acumulează tot mai spre profunzimea dintelui și astfel se produce o distrugere a osului maxilar, iar dinții își pierd suportul și încep să cadă. Din fericire, acest lucru poate fi substanțial redus prin igienizări profesionale regulate, realizate de către medicul stomatolog, combinate cu obiceiuri bune de igienă orală.

3.ALBIREA DINȚILOR

Consumul de cafea, ceai sau de tutun poate duce la apariția petelor pe dinții dumneavoastră. O igienizare profesională a dinților poate elimina petele acumulate pe suprafața dentară, lăsând dinții proaspet lustruiți. Rezultatul? Un zâmbet mai alb și mai strălucitor!

4.ÎMPROSPĂTAREA RESPIRAȚIEI

O bună igienă orală este cea mai bună cale de a preveni o respirație urât mirositoare. Cu toate că va periați dinții și folosiți ața dentară în mod regulat, curățarea profesională a dinților de către medicul stomatolog este o modalitate excelentă de a menține o dantură sănătoasă și o respirație proaspătă.

5.ÎMBUNĂTĂȚIREA STĂRII GENERALE DE SĂNĂTATE

Studiile arată o legătură între starea de sănătate dentară și starea de sănătate generală a organismului. Igienizarea profesională a danturii efectuată în mod regulat poate ajuta la reducerea riscului pentru anumite boli, cum ar fi bolile cardio-vasculare. De asemenea, numeroase afecțiuni medicale pot fi detectate încă dintr-un stadiu precoce de către medicul stomatolog, în timpul unei consultații de rutină.

6.ECONOMISIREA BANILOR

Prin tratamentul de igienizare profesională se previn numeroase afecțiuni ale dinților și gingiilor. Astfel, pe termen lung, economisiți bani prin protejarea sănătății orale și evitarea unor proceduri mai dureroase și costisitoare.
Un articol relativ scurt unde sper ca am explicat destul de bine cat de des trebuie sa te prezinti la medicul dentist . Orice alte intrebari ati avea le puteti lasa mai jos.

Lasă comentariul tău