Caz clinic: Igienizare, curatare si lucrare fixa metalo-ceramica

Pacientul B.L. s-a prezentat la Cabinetul Stomatologic Net Dental Suceava, prezentand numeroase probleme de sanatate dentara.

Acesta avea depozite mari de tartru (piatra), ceea ce a dus la retractie gingivala si osoasa, astfel incat dintii frontali inferiori prezentau o mobilitate avansata, respiratie urat mirositoare si leziuni carioase.

De asemenea, din cauza miscarii exagerate a dintilor inferiori, acesta prezenta dureri intense la masticatie, dificultati in vorbire si probleme de ordin estetic.

Dupa ce s-au efectuat sedintele de igienizare, reprezentate de detartraj cu ultrasunete, curatarea dintilor cu pulbere de bicarbonat de sodiu si chiuretaj gingival, s-au extras dintii care nu mai puteau fi pastrati pe arcada. Pentru inchiderea spatiului, s-a realizat o lucrare fixa, metalo-ceramica (portelan), astfel incat pacientul a revenit la o viata normala si sanatoasa.

Nu ignorati controalele regulate la medicul stomatolog! Acest gest simplu va poate scuti de multa suferinta, durere si bani pierduti.

Primele semne de sangerare gingivala se pot transforma in afectiuni mult mai grave (gingivita si parodontitia), care in final pot duce la pierderea dintilor. Va asteptam la o consultatie gratuita la Cabinetul Stomatologic Net Dental Suceava.

 

Lasă comentariul tău