Ce este chirurgia parodontala? Partea a 2-a

Asa cum am promis, revenim cu partea a 2-a despre chirurgia paradontala.

Ce trebuie sa fac dupa interventia de chirurgie parodontala?

Este important ca dupa aceasta interventie:

 – sa folositi o apa de gura cu efect antiseptic pentru a mentine o igiena orala corespunazatoare;

– sa evitati efortul fizic intens;

– sa nu fumati;

– sa consumati alimente moi.

Dupa interventia de chirurgie parodontala gingiile vor arata si se vor simti diferit. Dupa ce se vor vindeca, acestea vor fi mai ferme si mai puternice.

Poate fi boala parodontala prevenita?

Deoarece boala parodontala este cauzata de placa bacteriana, tatru dentar si acumularea in exces a unor bacterii, aceasta poate fi prevenita printr-o igiena orala corespunzatoare. Este foarte important sa va periati pe dinti de doua ori pe zi, sa folositi o apa de gura cu efect antibacterian si sa folositi firul interdentar pentru curatarea zonelor dintre dinti. La fel de important este sa va prezentati cu regularitate la medicul stomatolog.

Care sunt complicatiile bolii parodontale?

Daca boala parodontala nu este tratata, aceasta afecteaza osul din jurul dintilor si tesuturile moi, dintele ramanand fara suport. Astfel, se produc infectii care in final pot cauza pierderea dintilor.  Dupa ce s-au instalat semnele bolii parodontale, restaurarea sanatatii dentare este o etapa costisitoare si de lunga durata. De aceea, este esential sa pastram o igiena orala adecvata. Prin acest gest simplu ne mentinem o sanatate corespunzatoare a danturii.

Uneori, din cauza incarcaturii mari bacteriene de la nivelul cavitatii orale se pot dezvolta afectiuni cardiace, diabet sau nasteri premature.

Asadar, nu va neglijati sanatatea orala!

Lasă comentariul tău