Coroana de ceramica metalica sau pe suport de zirconiu? Ce ar fi mai bun pentru mine? Partea 1

Aceasta este Partea 1 a articolului. In curand revenim si cu partea a doua.

Coroanele dentare vin in ajutor celor care au dintii naturali afectati de carii, de traumatisme sau nu pot fi reparati prin alta metoda. O coroana dentara se pozitioneaza pe un dinte natural special preparat sau pe un implant dentar.

Cand se aplica o coroana dentara pe dintele nostru natural?

Sunt cateva situatii cand medicul stomatolog va recomanda aplicarea unei coroane dentare:

  • Dintele a fost supus unui tratament de canal din cauza unei carii extinse, iar radacina dintelui este suficient de puternica pentru a sustine o coroana dentara.
  • Cand coroana dintelui de deasupra dintelui este distrusa, insa radacina poate fi o baza pentru sustinerea unei coroane dentare.
  • 1 sau mai multi dinti sunt intr-o pozitie anormala, iar aceasta pozitie nu poate fi corectata printr-un tartament ortodontic, din cauza bolii parodontale. In acest caz, de cele mai multe ori, refacerea integritatii arcadelor dentare nu poate fi corectata decat prin folosirea coroanelor dentare. De asemenea, coroanele dentare se folosesc cand lipsesc unul sau mai multi dinti, iar implantul dentar nu poate fi aplicat.

Pregatirea dintelui natural inaintea confectionarii coroanei dentare

Inaintea trimiterii amprentei dentare catre laboratorul de tehnica dentara pentru confectionarea coroanei dentare, sunt cateva etape prin care dintele natural trece:

  • tratament de canal
  • prepararea interna si externa a dintelui devitalizat
  • luarea amprentei dentare si confectionarea unei coroane provizorii.

Cum se aplica o coroana dentara pe un implant dentar?

  • dupa ce perioada de vindecare de dupa inserarea unui implant dentar a trecut, se ia o amprenta a zonei de inconjoara implantul dentar, a ambelor arcade.
  • Se confectioneaza o corana dentara sau o punte dentara, folosind tehnologia CAD/CAM.
  • Se fixeaza coroana dentara nou confectioanata pe implantul dentar prin cimentare sau insurubare.

Tehncologia CAD / CAM de confectionare a coroanelor dentare ne permite confectionarea unor coroane dentare artificiale foarte precise si totodata cu o estetica deosebita.

Lasă comentariul tău