Coroana de ceramica metalica sau pe suport de zirconiu? Ce ar fi mai bun pentru mine? Partea a 2-a

Aceasta este partea a doua a articolului, pentru vizionarea primei parti dati click aici

Coroane de portelan(ceramica) pe suport metalic sau pe suport de zirconiu?

Exista doua tipuri de coroane dentare ce sunt foarte populare printre pacienti: coroane metalo-ceramice sau coroane de ceramica pe suport de zirconiu. Ambele tipuri de coroane sunt foarte rezistente, dar exista unele diferente intre ele:

Estetica

Ambele tipuri de coroane sunt foarte estetice, insa odata cimentate definitiv coroanele pe suport de zirconiu sunt mult mai estetice decat cele metalo-ceramice. Acest lucru se datoreaza faptului ca lumina poate trece prin scheletul de zirconiu, dintele artificial fiind similar cu cel natural. Din pacate, prin scheletul metalic lumina nu poate trece, ceea ce ii ofera o estetica putin diferita fata de dintele natural.

Pretul

Coroanele metalo-ceramice sunt mai putin costisitoare decat coroanele de ceramica pe zirconiu. Cu toate ca sunt mai convenabile din punct de vedere al pretului, coroanele metalo-ceramice nu sunt o solutie buna pentru pacientii ce prezinta alergii la metal. In cazul coroanelor ceramice pe zirconiu, aceasta alergie nu este intanlita.

Durabilitatea

Este adevarat ca ambele coroane sunt foarte rezistente, insa rezistenta in timp a coranelor pe suport de zirconiu este incomparabila fata de orice alt material folosit in restaurarea dintilor.

Lasă comentariul tău