Coroana de zirconiu

O coroana de zirconiu este un tip de dinte foarte modern si foarte popular in ultima perioada, care  se indica in cazul dintilor care au suferit de-a lungul anilor atat din punct de vedere estetic, cat si functional. O coroana de zirconiu este de lunga durata, este usor de purtat si prezinta calitati estetice exceptionale.

Deoarece zirconiu permite trecerea luminii prin material, aceasta coroana este foarte asemanatoare cu dintele natural, fiind imposibil de distins intre cei doi.

Ce este o coroana de zirconiu?

Acest tip de coroana dentara este fabricata din zircoiu, un material foarte rezistent si compatibil cu corpul uman. In medicina, zirconiu are numeroase intrebuintari, cu ar fi protezele articulare, datorita rezistentei si durabilitatii pe care o prezinta materialul. 

Zirconiu este un tip de cristal care este indistructibi si de lunga durata. De asemenea, la acest material corpul uman nu dezvolta alergii sau reactii de intoleranta. Din aceste motive, acest tip de coroana dentara este net superioara celorlalte tipuri de coroane dentare, inclusiv celor metalo-ceramice.

Avantajele coroanei de zircoiu

Principalele avantaje a unei coroane dentare din zirconiu sunt:

  • Rezistenta – zirconiu este mai rezistent decat toate metalele folosite in stomatologie in prezent.
  • Estetica – aceste coroane au prezinta translucenta si se integreaza foarte bine printre dintii naturali.
  • Protejarea dintelui natural – pentru a fabrica o coroana de zirconiu este nevoie de slefuire minima, de aceea dintele natural este foarte putin afectat.

Asadar, acest tip de coroana este recomandat daca urmariti sa aveti un dinte puternic, foarte estetic si de lunga durata. Acest dinte este ideal pentru a corecta atat defecte estetice, cat si cele legate de functionalitatea dintelui natural.

Dezavantajele coroanei de zirconiu

Duritatea, rezistenta zirconiului poate, in unele cazuri, sa lucreze impotriva lui. Daca cazul nu este ales corespunzator, acest material poate cauza o forta mare de frecare asupra radacinii dintelui stalp sau asupra coroanei dintilor antagonisti.

Cum se prepara o coroana de zirconiu?

Procesul de fabricare a unei coroane de zirconiu este similar cu al celorlalte coroane dentare. Acesta este compus din doua etape: prepararea dintelui (prima etapa) si adaptarea coroanei dentare (a doua etapa).

Prima etapa este reprezentata de etapa in care dintele se pileste si se masoara pentru a putea accepta viitoarea coroana dentara. Astfel, cu o freza dentara dintele se micsoreaza din dimensiuni, sub o forma care sa permita fabricarea viitoarei coroane din zirconiu. In continuare, se va lua o amprenta a zonei preparate si a dintilor antagonisti. Aceasta amprenta se va trimite laboratorului de tehnica dentara.

A doua etapa este reprezentata de cea in care dintele din zirconiu realizat in laboratorul de tehnica dentara este adaptat pe dintele natural. Dupa ce se verifica daca executia dintelui este corespunzatoare, iar pacientul nu simte nici un disconfort, aceasta se va cimenta.

Intretinerea unui dinte din zirconiu va fi indentica cu cea a unui dinte natural.

Cat costa un dinte din zirconiu?

Pretul unui dinte din zirconiu variaza in functie de experienta medicului stomatolog si a tehncianului dentar care va realizeaza lucrarea, iar uneori in functie de dimensiunea dintelui confectionat. Cu toate acestea, coroana dentara din zirconiu este cel mai costisitor tip de coroana dentara. Din pacate, estetica si durabilitatea vin cu un anumit pret.

Daca doriti sa aflati mai multe detalii despre pretul coroanelor dentare la Cabinetul Stomatologic Net Dental Suceava va rugam sa consultati sectiunea servicii a paginii noastre.

Lasă comentariul tău