Placa bacteriana dentara si tartrul dentar. Cauze – Partea a doua

Va invitam sa cititi partea a doua a articolului despre placa bacteriana dentara si tartrul dentar.

Detectarea primelor semne de placa bacteriana pe suprafata dintilor

Placa bacteriana este o pelicula de culaore galbena, insa uneori aceasta nu are culoare si din acest motiv poate fi greu de detectat. De aceea este foarte important sa se mentina o igiena orala riguroasa si sa va prezentati la un control stomatologic o data la 6 luni. Medicul stomatolog foloseste oglinzi speciale sau camere intraorale pentru a detecta placa bacteriana ce s-a acumulat in zone greu de detectat, astfel incat nimic sa nu ramana necuratat. Fiecare persoana are o dantura unica, asa ca intrebati-va medicul stomatolog ce tehnica de periaj dentar si de folosire a atei interdentare vi se potriveste.

Daca nu sunteti sigur ca igiena dumneavoastra dentara este eficienta, puteti sa folositi tablete de coloarre a placii bacteriene, disponibile in farmacii. Prin colorarea si expunerea placii bacteriene este foarte usor sa va dati seama unde trebuie sa acordati o atentie sporita periajului detar si folosirii atei interdentare, astfel incat igiena dentara sa fie de o calitate superioara.

Afectiuni ce sunt cauzate de placa bacteriana si de tartru dentar

Asadar, de ce este placa bacteriana o problema? Daca nu se iau masuri de prevenire a aparitiei placii bacteriene si a indepartarii ei, aceasta poate cauza:

  • Carii dentare: acizii produsi de bacteriile continute in structura placii bacteriene duc la un nivel al pH-ului scazut care ataca smaltul dentar.
  • Gingivita: acumularea de placa bacteriana duce la inflamarea gingiilor.
  • Respiratie urat mirositoare: acumularea de placa bacteriana din cauza unei igiene orale deficitare duce la o respiratie foarte urat mirositoare.

Lasă comentariul tău