Studiu de caz: Refacere lucrare protetica pe suport de zirconiu

Pac. G.I. s-a prezentat la Cabinetul Stomatologic Net Dental Suceava avand lucrari metalo-compozite maxilara si mandibulara. Aceste lucrari nu mai erau bine adaptate pe dintii restanti, sub ele fiind retinte numeroase resturi alimentare. De asemenea, din cauza lor, pacienta prezenta sangerari gingivale accentuate si o halena fetida (miros urat mirositor). Mai mult, componenta fizionomica a acstor lucrari era sarita de pe feta vestibulara a dintilor, cauzand probleme fizionomice.


Dupa ce s-au inlaturat lucrarile protetice s-a constat o hipertrofie gingivala accentuata si distructii coronare extinse.
S-a efectuat plastia gingivala prin gingivectomie cu electrocauterul, s-au extras dintii ce nu mai puteau fi recuperati, la cei recuperabili s-a efectuat tratament endodontic. Restaurarea coronara s-a efectuat prin lucrari de ceramica pe suport de zirconiu.
In final, pacienta a scapat de durere si si-a recapatat increderea in sine, printr-un zambet sanatos si frumos.


Daca observati ca lucrarile protetice vechi nu mai sunt bine adaptate la nivelul gingiei, nu ignorati aceasta problema, deoarece poate duce la consecinte foarte grave. Pentru o evaluare gratuita va invitam la Cabinetul Stomatologic Net Dental Suceava pentru a afla care este starea dumneavoastra de sanatate dentara.

Lasă comentariul tău